Om föreningen Örebrosurfarna

  • Skapad: 18 January 2007
  • Av: admin

Örebrosurfarna är en ideell förening som arbetar aktivt för att främja Kite- och Vindsurfing i Örebroregionen. Vi vill framför allt göra sporterna mer tillgänglig för intresserade och få sporterna att växa.

Föreningen har nu ett 50-talet medlemmar. Vi sköter om stranden vid Norra Ässundet och har en bod för ombyte och viss förvaring där.

Vi tillhandahåller förvaringsplats, surfutrustning för nybörjare, kunskap och gemenskap under säkra förhållanden för att våra medlemmar skall ha roligt och utvecklas inom sporten. Personerna som sitter med i styrelsen brinner verkligen för sporterna och jobbar aktivt med att utveckla klubben.

Historia

Historia - Surf i Harge 1982Föreningen bildades 1979 av några entusiaster på långbräda med regatta segel av dacron.

Ett klubbhus köptes och blev centrum för sociala aktiviteter runt själva seglingen. Tävlingar på triangelbana arrangerades och några inom föreningen kom senare att placera sig i tävlingssammanhang, t ex Björn Sterner och Johan Bergman.

Under 80-talet började funboardseglingen slå genom på allvar och seglingen blev alltmer individualistisk och svår att planera i förväg eftersom det krävs minst vitvågor. Surfstället vid gamla Hjälmarbaden med sitt läge mot NO och lä för den friska SV-vinden blev allt svårare att utnyttja och 1995 flyttade föreningen sina aktiviteter till nuvarande Norra Ässundet - effektivt exponerat för vindar mellan SV-N.

2011 beslutades att även Kitesurfing ingår i klubben