1. Norra Ässundet

Korpens anläggning ute vid Norra Ässundet är Örebros klart bästa surfställe. Det är förövrigt klubben Örebrosurfarnas hemma ställe. Här gäller allt mellan Syd till Västliga vindar, men det går även bra att segla vid Nord. Detta ställe passar sig bäst för slalom och freeride. Vågorna är väl inget att skryta med. Men det blir hyggliga ramper ca1-1,2 m att hoppa på vid friska vindar. Hjälmaren är känd för att vara grund och stenig men vid detta ställe är det relativt sten fritt. Prata gärna med de lokala surfarna och tala om vem du är, fråga gärna hur/var man ska surfa och var stenarna är. Dom farligaste stenarna är dock ordentligt markerade.

Det är ÖrebroSurfarnas förening som ordnat med tillstånd från Korpen-Örebro som har sin anläggning där. Det finns ett mycket trevligt kafé där du parkerar bilen. Korpen Sommarservering har öppet maj - augusti 10 - 19. Ett måste är räkmackorna som är mycket goda. Parkeringen och huset med kaffet ligger endast 50 meter från vattnet.

Vägbeskrivning
Sväng av Örebro-Arboga vägen ca 1 mil från Örebro vid avfarten till Glanshammar. Tag sedan en grusväg söderut, skyltat - KORPEN. Följ den ca 2 km (OBS! tänk på att det är 30 sträcka förbi gården ) tills den tar slut vid en parkering och stort gult hus. -Du är framme. Parkera vid den röda ladan.

 

MarkerID: 
number1.png
Karta: