Vid sjön Vättern, strax utanför Motala ligger Varamobaden: -Nordens största insjöbad. Här ligger en stor vik med kilometer lång sandstrand och som inbjuder till förstklassiga vindsurfing förhållande vid vind från syd-väst och väst. Lördagen den 31 augusti var just ett sådant tillfälle. Åtminstone 8 st. från Örebro var där och surfade. Här följer en beskrivning.

När jag kom hem på kvällen fredagen den 29’e augusti efter att ha surfat mellan 11 och 18 var jag helt slut. Under juli och augusti 2002 hade det ju nästan rådit vaccum runt Örebro så själv hade jag inte stått på en bräda på nästan två månader. Nu var mina händer fulla med blåsor och armar coh ben värkte. Framför allt var jag förståss lycklig igen! Äntligen vind och det skulle ju tydligen öka under natten och nästa dag…

Innan jag åkte hem ifrån Ässundet hade ryktet börjat cirkulera; Varamon, Vi drar till varamoaden imorrn. Det blir syd-väst – Borde bli kanon… Så helt oförbered var jag inte när Magnus ringde på lördag morgon och frågade – Skall Du med?

Någon timme senare satt Vi i bussen på väg mot Motala och varamobaden. Resan dit tog drygt en timme. Det enda konstiga var att Vi utanför Hammar mötte en bil med brädor på taket på väg norrut !? Åker local:sen till norra vättern när det blåser syd-väst? Finns det ett hemligt ställe där som är ännu bättre än Varamon?

Väl framme var det ingen tvekan om ifall det blåste eller inte. På vägen från parkeringsplatsen ned till stranden trycktes vinden ihopp mellan husen och träden och gjorde det svårt att gå framåt. Att bara lämna brädan på stranden gick inte, den blåste direkt iväg. Det gällde att trycka ned fenan rejält i sanden för att den skulle ligga still.

Började med 5.0 men efter c:a 45 min kändes det för stort så det var dags att skifta till 4.4 På väg upp från stranden sågs två vågsurfare gående längs stranden. Vågsurf på en insjö… Vet inte hur det gick för dom men i norra änden av viken var vågorna stora. Kanske inte så branta men stora.

Efter ett tag avtog vind tillfälligt och häftigt regnväder drog in. Välbehövlig paus tyckte jag 🙂 Efter regnet plockades video kameran fram. Resultatet ser Ni på dessa sidor. Inte helt lätt att filma surfare. Man behöver nog stativ för att det skall bli bra. Totalt var det nog 20 – 30 surfarare ute varav 8 från Örebro. Tror alla var överens om att detta var en av de bättre dagarna 2002. En klassiker kanske?

Filmsekvenser

För att se dessa filmer krävs Divx 5.01 codec. Den finns att hämta hem på www-divx-digest.com Filmerna kan sedan visas i vanliga Windows media player. Backloop försök Jipp försök Seglare: Magnus J Storlek: 1,02 Mb Divx 5.01 codec Seglare: Magnus J Storlek: 1,8 Mb Divx 5.01 codec

Kategorier:

Tags:

(Kommentarer har inaktiverats)